StartInhoudRegistratieMenu-commando's
  Charmas 2 Index

Handleidingconventies

In deze handleiding gebruiken we enkele specifieke notatiewijzen om verschillende dingen te visualiseren. Dit zijn de gebruikte conventies:

Toetsen, toetscombinaties & knoppen

Deze staan tussen rechte haken, zoals [Q], [Command][A], [OK] of [Annuleer].

Control-toetsen

Apple levert diverse toetsenborden voor haar Macs, met diverse control-toets opdrukken. Wij gebruiken deze descriptors:

Bestand- & padnamen

Als we bepaalde bestanden of paden noemen die relevant zijn voor Charmas, dan gebeurt dan met een speciaal lettertype zoals
~/Bibliotheek/Voorkeuren

Handleidingnavigatie met het toetsenbord

udo_hmudo_upudo_lfudo_rg

Klik op de navigatieknoppen in de kop- en voetruimte van ieder documentvenster voor navigatie door de handleiding. De helpballonnen informeren u over de titel van de relevante handleidingpagina. Maar u kunt ook met uw toetsenbord bladeren door de handleiding. Hiervoor moet het Apple Help-venster (of uw webbrowservenster) het actieve venster zijn. Dat wil zeggen dat er geen focus op een zoekveld of enig ander object in de documentsectie van het venster mag zijn.

Toets Knop-equivalent Functie
Pijltoets links udo_lf Ga naar vorige pagina.
Pijltoets rechts udo_rg Ga naar volgende pagina.
Pos 1 / Home-toets udo_hm Terug naar de homepage van de handleiding.

Hint: De [Pijltoets omhoog] en [Pijltoets omlaag] worden niet geactiveerd voor het browsen van pagina's. Gebruik deze als gebruikelijk voor het op en neer scrollen van lange pagina's.

[Deze sectie is nog niet vertaald.]

Zoomable images

Some screen shots of application windows or dialogs may be somewhat too large for convenient reading in the help pages layout. Thus, we have then placed a smaller copy of the screen shot on the page instead. Whenever you see a tiny dotted blue rectangle around an image, you can click on it. It will then be enlarged to its original size, depending on the current size of the window which shows the manual page.

Hint: ~ is een afkorting die veel gebruikt wordt in alle Unix-systemen (zoals OS X). Het staat voor <Eerste harde schijf>/Gebruikers/<Uw gebruikersnaam>, bijvoorbeeld:
Macintosh HD/Gebruikers/UlfDunkel


Copyright © DSD.net (Home)
Laatst gewijzigd op 16 december 2016

StartInhoudRegistratieMenu-commando's