HomeInnehållsförteckningSpara CSV-filMenyalternativ
  CSVEditor 2 Index

Öppningsassistenten

När du öppnar en befintlig CSV-fil i CSVEditor, eller öppnar CSVEditor genom att dubbelklicka på en CSV-fil visas inte tabellfönstret direkt, utan istället visas öppningsassistenten.

Öppningsassistenten - Please click to enlarge

I den övre delen visas de parametrar som CSVEditor kommer att använda när det öppnar filen. Välj lämplig teckentabell och fältavgränsare här. (Vanligen känner CSVEditor själv av fältavgränsaren automatiskt.) När den valda teckentabellen inte kan användas för filen visas en gul varningstriangel. Välj då en annan teckentabell som fungerar bättre. Radslutsmarkören (CR, LF eller CR/LF) upptäcks automatiskt och sparas för när filen ska sparas senare.

Förutom detta kan du ange om CSVEditor ska använda uppgifterna i den första datacellen (det vill säga den första raden i filen) som kolumnrubriker.

Alla ändringar du gör visas omedelbart i förhandsvisningen undertill.

Om förhandsvisningen (som ofta endast visar en del av de tillgängliga posterna av hastighetsskäl) ser bra ut klickar du på [Öppna], vilket öppnar kalkylarksfönstret med filens data.

Om CSVEditor upptäcker att raderna i den inlästa filen har olika antal datafält visas ett varningsmeddelande, som också säger att CSVEditor kommer att lägga till tomma datafält som ersättning för saknat data när filen läses in. Du kan sedan redigera ditt data som vanligt.


Upphovsrätt © DSD.net (Home)
Senast uppdaterad 5 juli 2017

HomeInnehållsförteckningSpara CSV-filMenyalternativ