HjemIndholdMenu kommandoerFontBook
  Charmas 2 Indeks

FontFinder

Leder du efter en speciel skrifttype, og kender ikke mere til den end udseendet af nogle få karakterer? Det er ikke noget problem takket være Charmas.

Vælg menupunktet Åben FontFinder i Arkivmenuen. Charmas åbner øjeblikkeligt FontFinder's vindue, visende følgende informationer i 3 dele af vinduet:

  1. Den øverste venstre fjerdedel viser en liste over installerede skrifttyper på din computer. Klik på et af navnene med musen for at opdatere informationerne i de andre vinduesfelter. Du kan rulle gennem hele listen ved at bruge tasterne [pil op/ned].

  2. Den øverste højre fjerdedel viser skriftsnittene som er tilgængelige for den aktuelle skrifttype (f.eks. Regular, Italic, Bold, Bold Italic). Når du klikker på et skriftsnit, opdateres informationerne i de øvrige vinduesfelter automatisk. Du kan rulle gennem hele listen ved at bruge tasterne [pil op/ned].

  3. Den nederste halvdel af FontFinder vinduet viser et eksempel på skrifttypen. Du kan når som helst let ændre teksten (se Indstillinger).

Juster proportionerne mellem de øverste og det nederste felt(er) ved at klikke på den vandrette skillelinje i vinduet med din mus. Træk den op eller ned. I det nederste højre hjørne af vinduet finder du to popup knapper. Brug den venstre til at ændre skriftstørrelsen for teksteksemplet. Med den højre kan du let skifte den generelle visning i størrelser fra 100–300 %.

Info

Når du klikker på den lille Info knap, åbnes der et info-vindue som viser al tilgængelig information om den aktuelle valgte skrifttype.

Drawer

Et klik på symbolet øverst til højre åbner panelet Skriftkataloger som er beskrevet i afsnittet [Eksterne skrifter].


Copyright © DSD.net (Home)
sidst opdateret den 16 December 2016

HjemIndholdMenu kommandoerFontBook