HjemIndholdUdskrivningIndstillinger
  Charmas 2 Indeks

Eksterne skrifter

Med Charmas kan du ikke kun se system-skrifter, men også finde og vise eksterne skrifter, såvel som udskrive et skriftkatalog med dem. Men hvad er system-skrifter og eksterne skrifter?

System skrifter

Som et hvert andet operativsystem, har også Apple's Mac OS X brug for skrifter til at vise tekst på skærmen. Også de fleste programmer har brug for skrifter f.eks. hvis du ønsker at skrive en tekst eller sætte en bog.

For at give Mac OS X kendskab til enhver skrift direkte efter start og dermed lade dig anvende disse skrifter i alle programmer automatisk, er disse skrifter nødt til at være anbragt på bestemte placeringer på harddisken hvorfra Mac OS X startes.

Skriftmapperne som bliver skannet ved start er

/Bibliotek/Fonts
/System/Bibliotek/Fonts
/~/Bibliotek/Fonts

~ står for bruger indholdsfortegnelsen for den aktuelle bruger.

Eksterne skrifter

Udover de allerede beskrevne system skrifter, kan du selvfølgelig samle og organisere skrifter i en hvilket som helst mappe, f.eks. hvis du ikke ønsker at have dem alle til rådighed hele tiden. Med Charmas kan du også finde og vise disse skrifter og oprette skrift-kataloger over dem.


Klik på knappen i det øverste højre hjørne af FontFinder eller FontBook for at at åbne skriftpanelet. Her kan du indstille yderligere placeringer udover system skrifterne.

Klik på plus-knappen og vælg herefter en skriftmappe. Så snart som du har aktiveret yderligere placeringer, bliver den valgte mappe og dens undermapper skannet for skrifter.

Med minus-knappen kan du fjerne valgte skriftmapper igen.

Når du først har defineret yderligere skriftmapper i FontFinder, er de også tilgængelige i FontBook (og vice versa):


Copyright © DSD.net (Home)
sidst opdateret den 16 December 2016

HjemIndholdUdskrivningIndstillinger