StartInhoudMenu-commando'sFontBoek
  Charmas 2 Index

FontFinder

Zoekt u een bepaald lettertype, waarvan u alleen de naam kent of weet hoe een aantal letters er uit zien? Niets gemakkelijkers dan dat.

U kiest in het Archief-menu het menu-punt FontFinder openen. Meteen opent zich het FontFinder-venster van Charmas, dat in drie‘n gedeeld de volgende informatie laat zien:

  1. Links boven ziet u de lijst met de op uw computer geïnstalleerde lettertypes. Als u met de muis een fontnaam aanklikt, wordt de informatie in de andere venstergebieden automatisch geactualiseerd. Met de toets [pijl op/neer] kunt u door de hele lijst lopen.

  2. Rechts boven is de lijst met tekststijlen, die voor het actuele geselecteerde lettertype beschikbaar zijn (b.v. normaal, cursief, vel, vet cursief). Als u met de muis een fontnaam aanklikt, wordt de informatie in de andere venstergebieden automatisch geactualiseerd. Met de toets [pijl op/neer] kunt u door de hele lijst lopen.

  3. In het onderste gebied van het FontFinder-venster ziet u een voorbeeldtekst. De tekst voor dit voorbeeld kunt u altijd gemakkelijk veranderen (zie Instellingen).

De verhoudingen van het bovenste venstergebied t.o.v. het onderste gebied kunt u vernaderen, als u met de muis de dwarsbalk in het venster aanklikt en neer boven of onder verschuift. Aan de vensterrand rechtsonder zijn twee PopUps te zien. Met de linker PopUp kunt u de fontgrootte voor de voorbeeldtekst veranderen. In de rechter PopUp kunt u de algemene Vergrotingsfactor von 100–300 % instellen.

Info

[Deze sectie is nog niet vertaald.]
When you click the tiny Info button, a non-modal font info panel opens and shows all available information about the currently selected font.

Drawer

Met het rechtsboven zichtbare symbool kunt u het paneel Font-bronnen openen, dat in hoofdstuk [Externe fonts] beschreven wordt.


Copyright © DSD.net (Home)
Laatst gewijzigd op 16 december 2016

StartInhoudMenu-commando'sFontBoek